Båtguider

Ljud och båt har länge hängt ihop. När båtar används i lokaltrafiken ropas hållplatserna ofta ut i högtalarna. Och på städernas kanaler kör turistbåtarna, med guider som pratar live i högtalarsystemet. Men det går att göra så mycket mer. Med förinspelat material och en digital guide kan du både stärka upplevelsen och göra en flexibel lösning som både anpassar sig till turernas sträckning, och tar hänsyn till det språk som passageraren pratar.

Läs mer

Båten är det perfekta transportmedlet för den som vill göra en guide. Båtar rör sig i lagom takt, många tycker det är en vilsam aktivitet – och från vattnet ser du ofta saker som du inte får syn på från land. Sedan vi inledde vårt samarbete med Skärgårdstrafiken i Karlskrona år xxx, har vi utvecklat en gps-styrd teknik som tar hänsyn till de utmaningar det innebär att göra guidningar till havs. En båt kan ju till exempel gå på olika rutter under en dag, och samma plats kan passeras flera gånger under en och samma tur. Med vår teknik kan guiderna byggas upp och anpassas så att allt alltid spelas upp i rätt ordning.

Passageraren kan lätt hitta guiderna och lyssna på dem i sin egen telefon – där materialet kan vara tillgängligt på flera olika språk och där vi också kan rita upp rutterna på kartan för att göra upplevelsen mer pedagogisk. När det passar kan guiderna också spelas upp automatiskt från kommandobryggan, ut i båtens högtalarsystem.

Flera av de rederier vi samarbetar med idag gör manus – och ibland också ljudinspelningar – själva till sina båtturer. Men vi hjälper förstås gärna till också med koncept och innehållsproduktion. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt. En berättelse om historiska sjöslag till havs? Fiktiva historier om sjörövare för barn? Eller varför inte berätta en spännande historia om det besöksmål som båten är på väg till, för att göra passagerarna nyfikna och förbereda besöket? Guidningen kan sedan fortsätta på land, när passagerarna klivit av.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story