Bilguider

Bilen är en perfekt plats för lyssning. I en dämpad miljö med ett bra högtalarsystem kan en hel familj få en magnifik ljudupplevelse tillsammans. En bra ljudguide överbryggar avståndet mellan den trygga bubblan inne i bilen och den spännande världen utanför: oavsett om det rör sig om en klassisk safaritur genom en djurpark eller en biltur längs en helt vanlig landsväg.

Läs mer

Safariturer där du kommer nära djuren

Att använda förinspelade ljudguider är väldigt tacksamt under safariturer. Bilarna kör i en bestämd hastighet längs en bestämd rutt och ofta behöver besökarna hjälp med att veta vart de ska titta. Det är spännande saker som händer utanför vindrutan, men hur upphetsande upplevelsen än är så måste de stanna där de är och de kan inte interagera med djuren. Att lyssna på en guidning där någon berättar om djuren bidrar då till en känsla av ökad närvaro.

Bilguidens dramaturgi

Bilguider kan egentligen göras varsomhelst. Längs vanliga vägar kan det vara värt att tänka över dramaturgin. Bilen rör sig fort och det som händer utanför rutan svischar snabbt förbi. Därför är det tacksamt att varva längre, uppslukande partier inne i bilen som ger lyssnaren en övergripande berättelse, med stopp längs vägen där besökarna kan gå ut och utforska något intressant medan de lyssnar vidare.

Provlyssna

Här är ett utdrag från safarituren på Eriksbergs Hotell och Safaripark i Blekinge. Upphovsrätt foto: Jonas Gustavsson 2017.

Ur Safaritur, Eriksberg Hotell och Safaripark

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2023 Hi-Story