Fiktionsturism

Över hela världen vallfärdar människor som haft starka film- och läsupplevelser till platserna där berättelserna utspelar sig. Det är inte konstigt. Vi vill komma närmare karaktärer vi älskar och uppleva platserna där dramat sker på riktigt. Med ljudvandringar kan du ge besökaren en exklusiv upplevelse av att kliva in i den här fiktiva världen. Utan att behöva bygga ett besökscentrum.

Läs mer

Harry Potter-museet utanför London är ett av världens största besöksmål inom fiktionsturism. Det närmaste vi kommer här i Sverige är Astrid Lindgrens värld som drar en halv miljon besökare varje år. Det rör sig om stora anläggningar med fantastisk scenografi. En bra ljudvandring kan skapa precis samma känsla av att befinna sig inne i berättelsen utan några andra verktyg än en app och en ljudfil.

Det är inte vilken film eller bok som helst som fungerar – en förutsättning är att det fiktiva materialet verkligen har en nära koppling till platsen där ljudvandringen upplevs. När det gäller ljudvandringar baserade på sådana romaner och författarskap är vi pionjärer i Sverige. Vi har till exempel producerat den oerhört framgångsrika PAX-vandringen i Mariefred, Vänligheten i Norrtälje baserad på John Ajvide Lindqvists roman, och två dokumentärt berättade ljudvandringar om Victoria Benedictssons liv och död i Hörby och Köpenhamn.

Vi har utvecklat en metod där vi skriver ett manus där en karaktär ur böckerna är speaker, och tar med sig besökaren på ett äventyr in i den fiktiva världen. Vi lägger en rutt och funderar ut om det finns interaktiva moment som vi kan lägga in i vandringen. Vi varvar speakern med utdrag ur ljudböckerna och med hjälp av specialskriven musik och en omsorgsfull ljudläggning kan vi skapa suggestiva scener som besökaren får uppleva. Ingen lämnar en sådan upplevelse oberörd.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story