Historiska vandringar

På en kulle i Vång utanför Ronneby har det en gång i tiden legat ett tempel. Inga spår efter templet syns i landskapet idag. Men när du får höra hur landskapet här en gång såg ut blir det begripligt att kullen intill vägen en gång i tiden fick en alldeles speciell betydelse. Det är så det fungerar. När du hör något berättas väcks dina inre bilder till liv. Och med hjälp av ljud kan du uppleva att du förflyttas till förfluten tid.

Läs mer

Tips

Leta alltid efter spår av historien i miljön där du befinner dig - oavsett om du gör en stadsvandring om 1800-talet eller en vandring om förhistorien i Östergötland. Det är tacksamt att använda detaljer som syns som en startpunkt för att berätta den stora historien.

En historisk vandring kan göras på många olika sätt och hängas upp på många olika saker. Ibland har du turen att ha fantastiska miljöer där de historiska händelserna har hänt: som Borgholms slott eller klostret i Ystad. Ibland finns det en spännande historisk person att följa vars liv går att knyta till platser och saker som vi kan bygga en berättelse kring. Ibland är det saker i omgivningen som inspirerar. Allt ifrån ett storslaget landskap eller små detaljer i husfasaden längs en gata.

När du gör en historisk vandring handlar det om att bygga en spännande historia som hela tiden rör sig mellan det som sägs, det som hörs, det som syns och det som besökaren kan föreställa sig.

I våra appar finns det förstås möjlighet att publicera bilder, foton och filmer som understödjer berättandet. Ibland ökar det närvarokänslan när vi får se hur en speciell person såg ut. Ofta bidrar det till att besökaren får en bättre förståelse för hur till exempel ett hus var byggt. Men det starkaste verktyget för att du ska uppleva att du själv förflyttar dig till en tid som har varit är ljudläggningen. Den placerar dig mitt i en miljö och hjälper dig att föreställa dig det som en gång var.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story