Koncept & workshops

Lindesbergs kommun kom till oss med en idé om en audioguide de själva ville producera. Den skulle heta ”Hundra gravar du måste se innan du dör”. Det är ett lysande koncept med en titel man minns och en tydlig beskrivning av vad det handlar om. Ibland faller konceptet på plats så här enkelt. Ibland behövs det mer tankekraft. Hur det än är med den saken hjälper vi gärna till med processen som leder fram till en lyckad audioguide, en utställning eller en ljudvandring.

Läs mer

Det finns mycket spännande innehåll som kan skapas i den teknik vi gör. Men om innehållet verkligen ska slå igenom och bli till en speciell upplevelse för besökaren krävs både kunskap och erfarenhet. Vad är det som ska berättas? Vilket är platsen att göra det på? Hur ska besökaren röra sig? Och hur ska historien berättas fram? Allt det här ligger förstås till grund för hur tekniken sedan bäst ska användas.

Kunder som kommer till oss har väldigt olika behov och erfarenheter. Vår erfarenhet är att det brukar vara bra att på ett tidigt stadium samla de resurser som finns för att ta fram en audioguide eller en ljudvandring. Vi gör det gärna i form av en workshop, vilket brukar göra det lättare att ringa in vad man vill göra och hur formatet ska se ut. Vi anpassar oss efter de ramar som finns kring budget och mål för ett projekt.

Också för de som är experter på berättande så är ljudvandringen oftast en ganska oprövad form. Ett exempel är Malmö Stadsteater som 2022 bestämde sig för att göra en fiktiv ljudvandring i Västra Hamnen, där Kockumsvarvet en gång låg. De tog in två manusförfattare/regissörer som gjort spännande projekt förut i det här formatet – Robin N Spegel och Lisa Färnström. Sedan anlitade de oss för att arbeta med ljudproduktionen, och hjälpa till som dramaturger med föreställningen. Parallellt med arbetet med föreställningen utbildade vi också en arbetsgrupp på teatern för att de skulle få bättre förståelse för den här speciella genren. Förhoppningsvis ska det mynna ut i fler produktioner i framtiden utifrån en ny förståelse för mediets möjligheter.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story