Koncept & workshops

Lindesbergs kommun kom till oss med en idé om en audioguide de själva ville producera. Den skulle heta ”Hundra gravar du måste se innan du dör”. Det är ett lysande koncept med en titel man minns och en tydlig beskrivning av vad det handlar om. Ibland faller konceptet på plats så här enkelt. Ibland behövs det mer tankekraft. Hur det än är med den saken hjälper vi gärna till med processen som leder fram till en lyckad audioguide, en utställning eller en ljudvandring.

Läs mer

Konceptet ger svar på några grundläggande frågor

Vad är det som ska berättas? Vilken plats ska det göras på? Hur ska besökaren röra sig? Och hur ska historien berättas fram? Allt det här ligger förstås till grund för hur tekniken sedan bäst ska användas.

Samla erfarenheten i en workshop

Kunder kommer till oss med väldigt olika behov och erfarenheter. Vår erfarenhet är att det brukar löna sig att på ett tidigt stadium samla de resurser som finns för att ta fram en audioguide eller en ljudvandring. Vi gör det gärna i form av en workshop, vilket brukar göra det lättare att ringa in vad man vill göra och hur formatet ska se ut. Vi anpassar oss efter de ramar som finns kring budget och mål för ert projekt.

En oprövad form

Också för de som är experter på berättande så är ljudvandringen oftast en ganska oprövad form. Ett exempel är Malmö Stadsteater som 2022 bestämde sig för att göra en fiktiv ljudvandring i Västra Hamnen, där Kockumsvarvet en gång låg. De tog in två manusförfattare/regissörer som gjort spännande projekt förut i det här formatet – Robin N Spegel och Lisa Färnström. Sedan anlitade de oss för att arbeta med ljudproduktionen, och hjälpa till som dramaturger med föreställningen. Parallellt med arbetet med föreställningen utbildade vi också en arbetsgrupp på teatern för att de skulle få bättre förståelse för den här speciella genren. Förhoppningsvis ska det mynna ut i fler framtida produktioner utifrån en ny förståelse för mediets möjligheter.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2023 Hi-Story