Muséer & utställningar

Det är spännande hur innehållet i en utställning ska berättas fram. Det handlar om att hitta en linje som besökaren kan följa. Men den måste förstås också kompletteras med stickspår och fördjupningar som besökaren kan utforska på egen hand. Smarta digitala lösningar kan fylla båda funktionerna. Och med ett innovativt sätt att använda ljud kan utställningar både bli mer pedagogiska och mer levande.

Läs mer

En bra audioguide fungerar som ett huvudspår att följa för den som vill få en sammanfattning av en utställning på ganska kort tid. Därför är det klokt att redan på planeringsstadiet tänka in hur audioguiden ska användas och ta fram manus parallellt med utställningstexter.

Ibland kan ljudspåret som besökaren lyssnar på också utvecklas till mer än bara en audioguide. Ett exempel är utställningen 2084 som öppnar på Malmö Museer i början av 2023. Vi har skrivit manus till den här utställningen som helt och hållet upplevs på skärmar och som handlar om Malmö år 2084. På ett ljudspår berättar nittonåringen Kim om sin tillvaro. Ljudspåret kompletteras och fördjupas av innehållet på skärmarna där det finns texter, statistik, visuella effekter, 3D-föremål och frågor till publiken vars svar syns som ordmoln.

Använder du vår teknik får du en smidig helhetslösning för större eller mindre utställningar där telefonen spelar en central roll. I appen publicerar du text, bild och ljud som kan synkas samman med ljus, ljud och film i den fysiska utställningen. När en film till exempel visas på väggen kan en utländsk besökare höra en synkad speaker på sitt eget språk i telefonen. Innehåll som fördjupar upplevelsen kan också publiceras på touchskärmar som integreras med det guidesystem som styr telefonerna.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story