Stadsvandringar

Alla som gått en bra stadsvandring med guide vet att det kan vara fantastiskt. Du får lära känna en stad genom en person som vet mycket om den och som kanske själv har väldigt personliga erfarenheter av den. En del betraktar digitala stadsvandringar som en torftigare variant av en live-vandring. Inget kunde vara mer fel. Ljudvandringen kompletterar livevandringen och innebär fler möjligheter.

Läs mer

En livevandring och en ljudvandring är inte samma sak. En livevandring är först och främst en social aktivitet: du träffas i grupp, lyssnar på en guide och småpratar med de andra besökarna när ni går från en plats till en annan. Du hör kanske inte riktigt vad guiden säger men du kan å andra sidan ställa frågor och inleda ett samtal med guiden.

Ljudvandringen är en intimare upplevelse. Även om du går tillsammans med andra så kommer du nära rösten som berättar och med suggestiv ljudläggning kan du uppleva att du förflyttas i tid och rum. Du kan höra flera röster och på det sättet blir det också lättare att hoppa mellan olika perspektiv.

Vi gör ofta olika typer av stadsguider som är skrivna och inspelade direkt som ljudguuider. Men glöm inte att det också går att göra bra anpassningar av livevandringar och spela in dem – antingen i studio eller på plats i miljön. Det är en metod vi tycker används alldeles för sällan. En livevandring arrangeras ju vanligtvis bara vid ett fåtal tillfällen, och genom inspelningen kan den arkiveras och fortsätta locka besökare under många år in i framtiden.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story