Historiejakten

Om du är i trakten runt Växjö i sommar får du inte missa Kulturparken Smålands nya äventyr för hela familjen. Tre barn från olika tidsåldrar har mötts när de rest i tiden – men kommit ifrån varandra. De vill ha kontakt med varandra igen och för att det ska bli möjligt måste du som går vandringarna utföra olika uppdrag. Den som gör alla uppdragen  får ett pris som kan hämtas ut i Smålands museums reception i Växjö.

Äventyren utspelar sig på tre spännande platser, där de tre barnen har bott: Inglinge hög, Lenhovda och Piksborg.

Bakgrunden är att vi under våren 2021 hjälpte Utvandrarnas Hus att producera ljudguider för barn och vuxna till deras nya basutställning Det nya landet. Utvandrarnas Hus är ett av flera museum som är en del av Kulturparken Småland, och de beställde en app med vår utvidgade startsida för att på sikt kunna publicera guider till flera museer i appen. Historiejakten – som de själva skrivit manus till – är det första steget i den riktningen. Vi har hjälpt till med rösturval och inspelningar.

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2023 Hi-Story