Mikael Kluge

Arbetande styrelseordförande
0701-400 700
mikael.kluge(a)hi-story.se

Mikael Karlsson

Utvecklingschef
0702-722 344
mikael.karlsson(a)hi-story.se

Ted Karlberg

Producent
0708-662 511
ted.karlberg(a)hi-story.se

Magnus Carlsson

VD / Försäljning
0706-208653
magnus.carlsson(a)hi-story.se

Vår historia

En dag i november 2010 satt Ola Johansson och kurade i sitt kontor på hotellet. Det blåste men annars var vädret perfekt. Han funderade på vad hans kunder egentligen kunde göra en eftermiddag som denna. Karlskrona är trots allt ett världsarv med en unik kulturmiljö men de guidade turerna hade slutat för säsongen redan i september. ”Det borde finnas en guide som alltid är tillgänglig”, tänkte Ola och så börjar Hi-Storys historia.

Ted Karlberg och Leifh Stenholm började arbeta med idén och Cecilia Rihs skrev manus. Katarina Ewerlöf tillfrågades om hon ville vara med och spela in berättelserna tillsammans med Uno Magnusson. Och så blev det.

Där hade kanske historien slutat om det inte var för Klas Hallqvist och Anna Nyström på BTH Innovation. Det tyckte att tanken med guider var lysande men förstod inte varför vi använde MP3-spelare och inte besökarnas mobiltelefoner. Då, i mitten av 2011, var inte smarta telefoner så vanliga och appar fortfarande en nyhet. Men vi bestämde oss för att det var detta vi skulle arbeta med, att ladda besökarens telefon med upplevelser blev vår ledstjärna.

I augusti 2012 bestämde vi oss för att satsa på vår idé. Vi visste att det fungerade och att vi var något på spåret. Och nu med 20-talet kunder och hundratals av produktioner i bagaget, vet vi att vi hade rätt. Idag har vi vänt på ett antal blad och håller på att skriva nästa kapitel av vår historia.

Audioguider har blivit något annat, så mycket mer, berättelserna är inte längre bara berättelser utan guidning, positionering, texter, bilder, filmer och mycket mer. Våra lösningar finns i många olika tillämpningar som alla berättar någon form av berättelse. Oavsett om det är stadsguider, inomhus eller utomhus, vandringsleder eller cykelleder, slott eller koja, alla kan använda vår lösning.

Vi förstår betydelsen av berättandet och bygger vår lösning för detta. Vi anpassar vår leverans efter vad kunden vill göra oavsett om det är en guidad tur runt hembygdsgården och lokalsamhället eller en helt ny digital upplevelse för museets utställning.

 

Om Ni utmanar oss så utmanar vi Er!

Här hittar du oss

Malmö

Norra Vallgatan 20
211 25 Malmö

Karlskrona

Campus Gräsvik 4
371 75 Karlskrona

  

Exercisgatan 2B
211 30 Malmö

Campus Gräsvik 4
371 75 Karlskrona

0706-208 653
info@hi-story.se