Borgholms slott

900 år av svensk historia

Borgholms slottsruin är fantastisk att besöka. Det går en kall kår längs ryggraden bara av de nakna kalkstensmurarna som reser sig på Alvaret, med utsikt långt ut över havet. Vi gjorde den första versionen av en app till Borgholms slottsruin för många år sen. Idag har den fått ett nytt fräscht utseende och en ny audioguide som hjälper besökaren att föreställa sig allt det som hänt under slottets långa historia.

Läs mer

Detaljer

Appens namn: Borgholms slott
Släppt år: 2014
Språk: Svenska, engelska, tyska
Innehåll: Audioguide som spänner över Borgholms slotts hela historia
Produktion: App, manus och röstinspelning
Spännande och informativ guidning!
Omdöme från App Store

En ruin där historien sitter djupt i väggarna

Borgholms slott har verkligen en rik historia som spänner från det första vakttornet som byggdes där på 1100-talet, till dagens sommarevenemang med barnaktiviteter och rockkonserter. Massor av spännande människor har passerat förbi. Och själva byggnaden har också genomgått många faser under åren. Slottet har byggts på och byggts om tills det drabbades av en stor brand år 1806 och förvandlades till den romantiska ruin vi känner igen idag.

Med en så lång historia kan en ljudguide lätt bli förvirrande. Vi har därför varit måna om att skapa en kronologisk guide, med nedslag i olika händelser och fokus på ett urval intressanta personer. Vi pekar också ut de spår av historien som finns i byggnaden – oavsett om det är ett lutande golv eller byggmästaren Tessins portal som ger en fingervisning om hur hela slottet hade kunnat se ut om hans vision blivit genomförd.

Teknisk är det en utmaning med de enormt tjocka stenväggarna. Därför ger vi besökarna möjlighet att ladda ner hela guiden redan i entrén för att de sedan ska kunna promenera runt slottsruinen utan att oroa sig för wifi-täckningen.

Flera språk
Introduktion

Provlyssna

Här hör du inledningen till audioguiden från Borgholms slott, samt punkten där vi berättar om Tessins portal.

Välkommen

Tessins portal

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2024 Hi-Story