Borgholms slott

900 år av svensk historia

Sällan har natur och arkitektur smält samman till en sådan enhet som här och denna enhet blev bara ytterligare framhävd, när slottet år 1806 härjades av en stor brand och det endast blev kalkstensmurarnas nakna former kvar av all den forna härligheten.

Läs mer

Detaljer

Språk: Svenska och engelska
Kategori: Utomhus
Funktioner: Illustrerad karta, Quiz

BORGHOLMS SLOTT – ETT BESÖK FÖR LIVET

Med hjälp av dramatiserad berättelse tar vi dig tillbaka till slottets storhetstid. Till berättelserna får besökarna svara på olika frågor om slottet och dess historia.

En stor utmaning var de 11 meter tjocka stenväggar är ett effektivt hinder för radiovågor och lösningen fungerar därför offline. Det finns ett WiFi-nät inom vissa delar av området som utställningslokalen, besökscentrat och borggården. Men övriga delar av slottet är inte elektrifierat och har därför ingen WiFi-täckning.

I appen finns en illustrerad karta där vi har placerat ut alla berättelser, besökaren kan också använda kartan för att navigera sig i slottet och hitta till olika aktiviteter och utsiktsplatser som är utmärkta på kartan.

Borgholms slott screenshot guidelista
Borgholms slott screenshot karta
Illustrerad karta
Borgholms slott screenshot punkt

Provlyssna

Lyssna gärna på ett utdrag från berättelserna på Borgholms slott. Hi-Story har skrivit manus, spelat in och ljudlagt berättelserna.

Borgholms slott – Introduktion

Borgholms slott – Ryttargången

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se
Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story