Marinmuseum

Statens maritima och transporthistoriska museer

Marinmuseum är Sveriges nationella museum för den svenska marinens historia, från år 1522 till idag. Med 4 aktiva utställningar och närmare 300 000 besökare om året, varav runt 50 procent är utländska besökare, låg fokus på att ta fram en lätttillgänlig guide-app med flera språkval.

Läs mer

Detaljer

Språk: Svenska, Engelska, Tyska, Polska, Teckenspråk
Kategori: Inomhusguide
Funktioner: Illustrerad karta, Quiz

MARINMUSEUM KARLSKRONA

Hi-Story och Marinmuseum har samarbetat i flera år och har under dessa åren stegvis arbetat med fokus på olika delar av museet.

Under 2015 producerade Hi-Story nya guider för den nya ubåtsutställningen med funktioner som inomhuskartor med flera våningsplan, förberedd för beaconaktivering och positionering. Under hösten 2016 öppnade museet en ombyggd basutställning och i samband med detta släpptes omarbetade guider för utställningen samt teckenspråksguider för samtliga utställningar.

Hi-Story har levererat hela den tekniska plattformen inklusive synkroniseringsutrustning. Marinmuseum har under åren använt sig av olika producenter av innehåll. Hi-Story har producerat alla berättelser för ubåtsutställningen samt delar av basutställningen och ytspänning. Vidare har Hi-Story tillsammans med Döviana producerat alla teckenspråksfilmer. Guiderna finns på svenska, engelska, tyska, polska och teckenspråk.

Marinmuseum screenshot – Ubåtshallen
Illustrerad karta
Marinmuseum screenshot – Plan 1
Marinmuseum screenshot – Guidelista

Provlyssna

Lyssna gärna på två av berättelserna från Marinmuseum. Hi-Story har skrivit manus, spelat in röster, redigerat och ljudligt berättelserna.

Marinmuseum Ruffel och båg

Marinmuseum Ulven

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller slå Magnus en signal.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2022 Hi-Story