Marinmuseum Karlskrona

Marinmuseum har 300 000 besökare om året och hälften av dem kommer från utlandet. Hi-Story startades i Karlskrona och vår relation med Marinmuseum har pågått sedan dess. Efter att ha testat en prototyp slutade de med dyra utlåningsspelare och övergick till vårt system. Sedan dess har de varit först med en rad funktioner vi utvecklat i appen – från illustrerade kartor på olika våningsplan, till smidiga verktyg för att synka filmer i utställningen med ljud i telefonen.

Läs mer

Detaljer

Appens namn: Marinmuseum
Släppt år: 2014
Språk: Svenska, engelska, polska, tyska, teckenspråk
Innehåll: Audioguider till de fasta utställningarna.
Produktion: Manus, röstinspelningar och ljud
Funktioner: Illustrerad karta, synkning mellan ljudspår i app och filmer i utställningen

Ett museum tillgängligt för alla

När vårt samarbete med Marinmuseum inleddes var det viktigaste målet att ta fram en lättillgänglig guideapp med flera språkval. Idag har vi inte bara polska, engelska och tyska i appen – utan också teckenspråk, där inte bara texten översätts utan också ljudbilden. Tillgängligheten ökar ännu mer av att vi kan synka ihop innehåll som visas på olika skärmar i muséet med ett ljudspår med rätt språk som besökaren hör i sin telefon.

I de audioguider vi har producerat för Marinmuseum hör du förstås om sådana saker som ubåtskatastrofer och tyghus. Men många av punkterna fokuserar också på enskilda personer. Det har blivit ett rikt persongalleri genom åren som visar upp en mångsidig bild av örlogsstaden. Här hör du historier om allt från bortglömda klockgjuterskor till kändisar som FH af Chapman och Clement Rentzel.

Provlyssna

Här kan du höra två av de senaste ljudpunkterna som vi gjort på Marinmuseum. I den första hör vi Marta Öfverström som var klockgjuterska i Karlskrona kring sekelskiftet 1700/1800. Den andra rösten tillhör en anonym sjöofficer som vi tänker oss arbetade med stångtorpeder på 1860-talet. På bilden ser du den stångtorped som hänger i taket på Marinmuseum.

Klockgjuterskan Marta Öfverström

Stångtorpeden

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2024 Hi-Story