PAX

Mörkret vandrar in

PAX-vandringen kom till på vårt initiativ eftersom vi älskar detta otäcka urban-fantasy-epos för barn som utspelar sig i Mariefred. Vi föreslog för Bonnier Carlsen att de skulle beställa en ljudvandring av oss baserad på böckerna. Det blev ett jätteroligt samarbete med författarna Ingela Korsell och Åsa Larsson samt illustratören Henrik Jonsson. Sedan premiären har tusentals familjer gett sig ut på ett otäckt uppdrag för att skydda Mariefred mot mörkrets makter. Än så länge har alla klarat det.

Läs mer

Detaljer

Appens namn: PAX
Släppt år: 2017
Språk: Svenska
Innehåll: Dramatiserad ljudvandring med bonuspunkter
Produktion: Manus, ljud och musik
Att sitta hukad bakom ett plank med hjärtat i halsgropen, att springa längs gatan å känna rädsla för att man är jagad och smyga runt längs kyrkans väggar med skräckblandad förtjusning, en 40åring och en 6åring lika upprymda! Ren och skär lycka!
Signaturen Bebbekart, Instagram

Vågar du anta uppdraget?

Uppdraget i PAX-vandringen är enkelt. Du plockar upp en sten utanför orangeriet i Mariefred – men istället för att krossa rutor med den (som bokens huvudperson Alrik gör), får du uppgiften att ta den med dig och skydda den från alla monster du möter och otäcka situationer som uppstår. Vandringen slutar i kyrkoruinen där uppdraget slutförs. Det sista som händer är att du lämnar stenen där som ett godhetstecken till kommande vandrare som också kämpar mot mörkret. Idag värmer det i hjärtat att se hur tusentals små stenar ligger noggrant utplacerade i ruinens skrevor.

Förlaget lät oss använda utdrag ur ljudböckerna (som Morgan Alling läst in) och vi skrev ett manus där karaktären Estrid (Evamaria Björk) är berättaren som talar direkt till dig som går vandringen. Berättelsen sker i samspel mellan Estrid och ljudböckerna. I den suggestiva ljudbilden blandas naturtrogna atmosfärer med monster och specialskriven musik (av Silas Bieri). När du går PAX-vandringen ska det kännas som att du vandrar genom boken och blir till en del av handlingen.

Provlyssna

PAX-vandringen börjar utanför Gripsholms slott, där orangeriet ligger. Här kan du höra två utdrag ur vandringen. Scenen utanför orangeriet - där uppdraget presenteras, och scenen vid trädet som du ser på bilden.

PAX - uppdraget utanför orangeriet

PAX - Tre hängda män

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2023 Hi-Story