Tears of Malmö

Kockums möter Västra Hamnen

När Malmö Stadsteater skulle producera sin första ljudvandring hörde de av sig till oss. De ville göra en hörlursföreställning om det gamla Kockumsområdet i Malmö. En lysande idé, tyckte vi, att vandra genom Västra Hamnen idag och uppleva Kockumsvarvet som det var då. Teatern anlitade Robin N Spegel och Lisa Färnström som dramatiker och regissörer och vi bidrog med dramaturgistöd, ljuddesign och nyskriven musik. Dessutom satte vi ihop ett paket med workshops för att de olika yrkesgrupperna på teatern skulle få större insikt i hur just den här typen av berättande fungerar.

Läs mer

Detaljer

Appens namn: Drama is Everywhere
Släppt år: 2022
Språk: Svenska
Innehåll: Fiktiv ljudvandring om Kockumstiden
Produktion: App, dramaturgistöd, ljud och musik
Malmö stadsteater har med ”Tears of Malmö” iscensatt en dramatiserad dokumentär om mötet mellan den gamla och den nya varvsstaden. [...] Det är som att gå genom en förtrollad port in i ett förlorat land.
Ann-Sofie Ljung Svensson, Sydsvenskan den 15 augusti 2022

Från intervjuer till gripande drama

Tears of Malmö bygger på intervjuer som Lisen Däldborg gjort med före detta varvsarbetare. Utifrån det har dramatikerna skapat en historia om den unga journalisten Lova (Linn Mildehav) som ska intervjua Kent (Michael Segerström) som en gång jobbade på varvet. De rör sig genom området, Kents historier från det som en gång var väcks till liv, samtidigt som Lova som är fast i gigekonomin måste förhålla sig till en stressad uppdragsgivare.

Hos oss är det Julia Öjbrandt som gjort ljuddesign och musik. Föreställningen innehåller tre olika typer av scener, och de är också inspelade på tre olika sätt för att lyfta fram skillnaden mellan dem. Det finns en intim speaker där Lova talar nära och direkt till publiken som är inspelad i vår lilla studio. Det finns dialogscener mellan Lova och Kent som är inspelad i vår stora studio. Och avslutningsvis finns det en massa småscener från varvet som är inspelade utomhus i miljön.

Provlyssna

Det här korta utdraget ur Tears of Malmö utspelar sig utanför Gängtappen. Kent berättar om den stora strejk han var med om att arrangera där. Lovas intervju med Kent har dragit ut på tiden och hon har inte levererat den text hon skulle skriva i tid till sin uppdragsgivare Erik. På bilden ser du Magnus Schmitz som hörs en bit in i scenen.

Strejken utanför Gängtappen

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2023 Hi-Story