Vänligheten

John Ajvide Lindqvist i Norrtälje

Vad skulle hända i en stad om vänligheten försvann? Det där lilla smörjmedlet som gör att människor ler mot varandra på gatan? Det är den fascinerande tanken bakom John Ajvide Lindqvists roman Vänligheten. Det är Norrtälje som drabbas av detta hemska öde, och i vår ljudvandringsversion får du uppleva den känslan in på bara huden.

Läs mer

Detaljer

Appens namn: Vänligheten
Släppt år: 2022
Språk: Svenska
Innehåll: Dramatiserad ljudvandring
Produktion: App, manus, ljud och musik

Vinden, varslen och Håkan Hellström

Det var till Norrtäljes 400-årsjubileum som Norrtälje Stadsbibliotek hörde av sig och ville göra en PAX-liknande vandring i stan, baserad på boken Vänligheten. Det visade sig vara både svårt och lätt. Svårt för att romanen är så omfattande – 700 sidor med ett fantastiskt persongalleri. Lätt för att John Ajvide Lindqvist skrivit med många ljudmålande anspelningar; en av karaktärerna får till exempel hörselvarsel i berättelsen. Dessutom är författaren mycket noggrann med att peka ut precis var i staden allt utspelar sig och hur karaktärerna rör sig.

Vi rensade bland personerna, lade en spännande rutt och valde ut en figur som har en biroll i boken som berättare: Vinden. Med Ia Langhammars raspiga röst blir Vinden både uråldrig och fåfäng. John Ajvide Lindqvist har själv läst in ljudboken som hörs genomgående under vandringen. Hos oss var det Sofia Chanfreau som stod för ljuddesign och nyskriven musik. Extra glada blev vi av att vi även fick lov att använda lite av Håkan Hellströms musik, vilken också spelar en stor roll i boken.

Provlyssna

I romanen Vänligheten finns det flera scener där John Ajvide Lindqvist beskriver den lilla vänligheten i staden. På bilden ser du honom själv på Lilla Torget, där ljudklippet utspelar sig.

Scen ur Vänligheten från Lilla Torget i Norrtälje

Vill du ha hjälp med att berätta din historia?

Vill du höra mer om vad vi gör? Få en demo utlagd på gatan utanför ditt hus? Eller bara berätta om din fantastiska idé? Ring vår VD Magnus direkt eller mejla för att boka ett möte.

+46 706-208 653 info@hi-story.se

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2024 Hi-Story